Μαγειρίτσα χορτοφαγική (με μανιτάρια)


Μαγειρίτσα χορτοφαγική (με μανιτάρια)

Πολύ ωραία σούπα και χορταστική. Ομολογώ ότι στη γεύση της είναι το ίδιο υπέροχη με την παραδοσιακή, αλλά πολύ πιο ελαφριά γεύση! Τέλος, ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της συνταγής είναι ότι το φαγητό γίνεται πολύ γρήγορα μιας και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μαγειρευτεί το κρέας.


Υλικά
  • 4 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά ψιλοκομμένα 
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αβγά
  • αλάτι - πιπέρι
  • χυμός από 3 λεμόνια
Εκτέλεση
    Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα μαζί με τα μαρούλια μέχρι να μαραθούν λίγο περίπου 5'. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα χαρτάκι και τα κόβουμε σε κύβους. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα λαχανικών και ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει για να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 30' ενώ μετά τα πρώτα 15' προσθέτουμε τον άνηθο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και ξεκινάμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού σταδιακά και προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα με προσοχή να μην κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε 1/2 φλ. ρύζι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου