Μοσχαράκι ραγού με πατάτες

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες 
  • 4 καρότα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 ντομάτες  φρέσκες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί 
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 φλ. λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το τσιγαρίζουμε καλά. Το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, 3 ποτήρια νερό και το σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις περνάμε από το τηγάνι λίγο να ροδίσουν. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, στρώνουμε τις πατάτες και τα καρότα πάνω στη σάλτσα ξαναβάζουμε το κρέας, προσθέτουμε 2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου