Κρεμμύδια ογκρατέν


Κρεμμύδια ογκρατέν

Υλικά
  • 2 κιλά ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 5 κ. σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • πιπέρι - αλάτι
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. ζωμό κρέατος
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, πιπέρι, αλάτι και το σκόρδο και ζεσταίνουμε για 3'. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 30'. Έπειτα τα ρίχνουμε στο πυρέξ, απλώνουμε από πάνω τους το μείγμα κρέμας γάλακτος και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Ψήνουμε στο φούρνο για 20' μέχρι να ξεροψηθεί το τυρί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου