Σκορδαλιά με πατάτα

Σκορδαλιά με πατάτα

Υλικά
  • 5 πατάτες 
  • 8 σκ. σκόρδου καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο όσο πάρει
  • ξίδι όσο θέλουμε
  • αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε στο μούλτι το λάδι, λίγο αλάτι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Μόλις οι πατάτες κρυώσουν λίγο τις λιώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα ελαιόλαδου - σκόρδου και λίγο ξίδι και ανακατεύουμε με το μίξερ για να γίνουν σαν αλοιφή. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα τα γούστα μας. Συμπληρώνουμε δηλαδή ελαιόλαδο, αλάτι και ξίδι και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου