Πατάτες με κολοκύθια ογκρατέν



Πατάτες με κολοκύθια ογκρατέν

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος με 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι (ανακατεμένα μαζί)
  • 2 φλ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα κολοκύθια σε τρυπητό και τα αλατίζουμε. Αφήνουμε 1 ώρα για να μαραθούν. Ξεπλένουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Βράζουμε τις πατάτες για 10'. Στραγγίζουμε καλά. Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 C με αέρα. Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σκόρδο και απλώνουμε τις μισές πατάτες και κολοκύθια, κάνοντας μία στρώση. Πασπαλίζουμε με αλάτι, αδειάζουμε πάνω τη μισή κρέμα και γιαούρτι και βάζουμε πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και
αρκετό τριμμένο τυρί. Βάζουμε άλλη μία στρώση από πάνω με τις υπόλοιπες πατάτες και κολοκύθια, ξανά αλάτι πιπέρι, την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω το φαγητό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να μείνει 5' προτού το σερβίρουμε.

Αν το πυρέξ μας είναι μικρό κάνουμε το ογκρατέν μας με πολλές στρώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου