Γλυκό σιροπιαστό ινδοκάρυδο

Γλυκό σιροπιαστό ινδοκάρυδο


Υλικά
  • 6 αυγά
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. ινδοκάρυδο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1.1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 3 βανίλιες
  • λίγη καρύδα επιπλέον για το πασπάλισμα

Σιρόπι
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5' και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Χτυπάμε ξανά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι ρίχνουμε το γλυκό μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις για 35'. Βλέπουμε να πάρει χρώμα. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5'. Όταν ψηθεί το γλυκό, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ελάχιστα και το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι σιγά-σιγά με κουτάλα, με προσοχή για να μην χαλάσει η επιφάνειά του. Από πάνω πασπαλίζουμε με καρύδα.

  • Το σερβίρουμε αφού κρυώσει σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό και με ότι σιρόπι θέλουμε. Ταιριάζει τέλεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου