Κέικ καρότου (carrot cake)

Κέικ καρότου (carrot cake)  


Υλικά
Για το κέικ
  • 2 φλ. τριμμένο καρότο
  • 1/2 φλ. σταφίδα
  • 1/2 φλ. καρύδια κοπανισμένα ελαφρά
  • 2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • Για το γλάσο
  • 80 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα 
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, καρύδια, σταφίδες, ηλιέλαιο, αβγά, κανέλα, μπέικιν πάουντερ,σόδα, τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντοκολλητικό ταψί και ψήνουμε περίπου 60' στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε στο μουλτι το τυρί, την άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.

  • Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο καρύδι. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, γιατί το κέικ αυτό τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου