Κις Λορέν Quiche Lorraine (με ζύμη κουρού)

Κις Λορέν Quiche Lorraine (με ζύμη κουρού)

Υλικά
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 150 γρ. μπέικον σε κυβάκια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γκούντα τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι την πασπαλίζουμε με αλεύρι και στρώνουμε την ζύμη ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία και το βάζουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και το αφήνουμε να κρυώσει. Σκορπίζουμε πάνω στη ζύμη το κρεμμύδι, το μπέικον και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα, τη γέμιση της τάρτας. Ψήνουμε στους 180C για 40' μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου