Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μοτσαρέλα και μανιτάρια

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μοτσαρέλα και μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Ρίγανη - κύμινο
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • Βασιλικός φρέσκος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, το αυγό, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν ροδίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15'. Βγάζουμε το φαγητό από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το φαγητό και λίγο φρέσκο βασιλικό και ψήνουμε στον φούρνο στους 200C για 30' μέχρι να δέσει η σάλτσα και να λιώσει το τυράκι. Ταιριάζει με ζυμαρικά ή ρύζι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου