Κοτόπουλο Στρογγανόφ



Κοτόπουλο Στρογγανόφ

Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου σε μπουκίτσες
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
  • 300 γρ. μπέικον 
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι - πιπέρι 
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλ. κονιάκ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον, αφήνουμε να ξεροψηθεί, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τα λαχανικά στη κατσαρόλα που τσιγαρίσαμε το κοτόπουλο,συμπληρώνουμε με 1 φλ. νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και είναι έτοιμο.

  • Ταιριάζει με ρυζάκι ή με ότι ζυμαρικό μας αρέσει.

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου