Κριθαράκι με κιμά

Κριθαράκι με κιμά


Οικονομικό φαγάκι, χορταστικό πεντανόστιμο και πολύ γρήγορο στην παρασκευή του.



Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 καρότα σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. χυμό ντομάτας 
  • 1 κύβο βοδινού
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα καρότα, την ντομάτα, τον κύβο, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε για 20'. Έπειτα συμπληρώνουμε χλιαρό νερό περίπου 6 ποτήρια. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συχνά στην αρχή για να μην κολλήσει και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15' περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί για 10' και το σερβίρουμε με ότι τριμμένο τυράκι θέλουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου