Σπανακόρυζο κοκκινιστό

By mika - 12:00 μ.μ.


Σπανακόρυζο κοκκινιστό 

Εάν δεν νηστεύουμε συνοδεύουμε το φαγάκι μας που είναι νοστιμότατο και υγιεινό, με τυρί φέτα η αλήθεια είναι ότι είναι από τα πιο νόστιμα λαδερά. Αν θέλετε του προσθέτετε λεμόνι, του ταιριάζει πολύ αν και έχει ντομάτα.


Υλικά
  • 1/2 κιλό σπανάκι (κομμένο και ζεματισμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες ή 2 κ. σ. πελτέ
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • αλάτι - πιπέρι 
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος




Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σπανάκι, ντομάτες, καρότα, αλατοπίπερο, άνηθο και 4 ποτήρια ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10', έπειτα προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 20' ακόμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 20' έτσι ώστε να απορροφηθούν τα υγρά του και έπειτα το σερβίρουμε.

  • Share:

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. και γίνετε τόσο γρήγορα το καρότο ? Εγώ πιστεύω πως θα είναι πολύ σκληρο και σχεδόν άψητο με μόνο μισή ώρα ψήσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα,μια χαρα ειναι ετσι το καροτακι αλλα μπορουμε και να το βάλουμε τριμμενο,αυτα ειναι αναλογα το πως μας αρεσουν τα λαχανικα. Και γω πολλες φορες επιλεγω το τριμμενο

      Διαγραφή