Σπανακόρυζο κοκκινιστό


Σπανακόρυζο κοκκινιστό 

Εάν δεν νηστεύουμε, συνοδεύουμε το φαγάκι αυτό με μπόλικη φετούλα, η αλήθεια είναι ότι είναι από τα πιο νόστιμα λαδερά.


Υλικά
  • 1/2 κιλό σπανάκι (κομμένο και ζεματισμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες ή 2 κ. σ. πελτέ
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • αλάτι - πιπέρι 
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος


Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σπανάκι, ντομάτες, καρότα, αλατοπίπερο, άνηθο και 4 ποτήρια ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10', έπειτα προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 20' ακόμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 20' έτσι ώστε να απορροφηθούν τα υγρά του και έπειτα το σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου