Χούμους Hummus


Χούμους Hummus

Υλικά
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 4 κ. σ. ταχίνι
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς μέσα σε μπολ με πολύ νερό και λίγη σόδα μαγειρικής. Τα ξεπλένουμε καλά, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το νερό, το κύμινο, τον κόλιανδρο και το σκόρδο στο multi και τα χτυπάμε αρκετά, μέχρι το μείγμα να έχει υφή κρέμας. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Αν το μείγμα δεν έχει την υφή που πρέπει, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο χυμό λεμόνι. Βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου