Μπισκοτογλυκό ψυγείου


Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Υλικά
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ σε κομματάκια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 7 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 10 κ. σ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
  • λίγο λικέρ
  • τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα






Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί χωρίς να τα στρώσουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λικέρ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, ζάχαρη, την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα, ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες, την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου