Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο 

Υλικά 
  • 1 κιλό χοιρινό από μπούτι σε μικρά κομμάτια
  • 4 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σελινόριζες χοντροτριμμένες
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3'. Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τις σελινόριζες ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με το λεμόνι. Μπορούμε αν θέλουμε να αβγοκόψουμε το φαγητό ανακατεύοντας το λεμόνι με 2 χτυπημένα αβγά.































































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου