Ριγκατόνι με μανιτάρια

Ριγκατόνι με μανιτάρια


Υλικά
  • 500 γρ. ριγκατόνι 
  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο σε λεπτές φέτες 
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ. σ. βούτυρο 
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου 
  • 1 κ. σ. μουστάρδα 
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό 
  • 1 ντομάτα τριμμένη 
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα 
  • αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για 3'. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα, μουστάρδα, τον ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε μία κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου