Κεφτέδες με σάλτσα μανιταριών

Κεφτέδες με σάλτσα μανιταριών

Υλικά
Για τους κεφτέδες
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ. σ. ξύδι 
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 5 φέτες άσπρο ψωμί χωρίς την κόρα (μουσκεμένο και στυμμένο)
  • αλάτι - πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια  τριμμένα 
  • 500 γρ. μανιτάρια 
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 500 γρ. ζωμό κρέατος 
  • 4 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια τσιγαρίζουμε για 3' ακόμα και ρίχνουμε μέσα το κρασί και το ζωμό. Ανακατεύουμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλ. νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 5' - 6' έως ότου πήξει και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες. Τους αφήνουμε να βράσουν για 10' περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι. Ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατάτες τηγανιτές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου