Μακαρόνια με μπεσαμέλ σαν ογκρατέν


Μακαρόνια με μπεσαμέλ σαν ογκρατέν

Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνια πένες ή κοφτό
  • 300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο ότι μας αρέσει
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 6 κ. σ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι









Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σιγά –σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε  ελάχιστο αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τέλος ρίχνουμε τα αυγά σταδιακά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα μακαρόνια και μια μικρή ποσότητα από την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε, από πάνω περιχύνουμε την υπόλοιπη και έξτρα τυράκι τριμμένο. Ψήνουμε στους 200C για 40' περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου