Ντολμαδάκια με κιμά (με φρέσκα αμπελόφυλλα)



Ντολμαδάκια με κιμά (με φρέσκα αμπελόφυλλα)

Υλικά
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (1/2 κ. μοσχαρίσιο και 1/2 κ. χοιρινό)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ζωμός από 2 κύβους κοτόπουλου
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 2 κ. σ. δυόσμος ξερός τριμμένος
  • 500 γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα




Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τον ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα προσεκτικά, χωρίς κενά μεταξύ τους. Ρίχνουμε τον ζωμό του κοτόπουλου μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια. Τέλος σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα βαρύ πιάτο ανάποδα και σιγοβράζουμε για 50' περίπου. Καλό είναι να ανασηκώσουμε το πιάτο με προσοχή και να δοκιμάσουμε ένα ντολμαδάκι πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά.



  • Αν μας αρέσει περιχύνουμε τα ντολμαδάκια με αυγολέμονο και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου