Σπετσοφάι


                            Σπετσοφάι

Υλικά
  • 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 πράσινες πιπεριές ή σε ότι χρώμα μας αρέσουν
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 4 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. μπούκοβο
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • λαδοτύρι ή κεφαλογραβιέρα σε κύβους (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο, μπούκοβο, πάπρικα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15' σε χαμηλή φωτιά. Αφού βράσουν ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 20' περίπου. Αφήνουμε το φαγητό να μείνει με μια πηχτή σάλτσα. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου