Κουνουπίδι τηγανητό με χυλό

Κουνουπίδι τηγανητό με χυλό

Υλικά
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι 
  • 1 κ. γλ. αλάτι 
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 

  • Για τον χυλό

  • 150 γρ. αλεύρι 
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • 1 αβγό (μόνο το ασπράδι του) 
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνουπίδι , το χωρίζουμε σε μπουκετάκια, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15' και το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό. Ρίχνουμε το ασπράδι αυγού (όταν είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε). Ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα και με ένα καλαμάκι (για σουβλάκι) βουτάμε ένα ένα τα κομματάκια από το κουνουπίδι στον χυλό και τα βάζουμε στο τηγάνι μας να τηγανιστούν.Προσέχουμε να μην καούν, μόνο να ροδοκοκκινήσουν. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι.Σερβίρουμε το τραγανό κουνουπίδι με σος γιαουρτιού στο πλάι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου