Κέικ μυρωδάτο κανέλας


Κέικ μυρωδάτο κανέλας

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο απαλό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ. σ. κανέλα
  • άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα για πασπάλισμα








Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα και μετά το αλεύρι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα ίσα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βγάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το 1 κ. σ. κανέλας. Σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, βάζουμε το άσπρο μείγμα και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα της κανέλας. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια βυθίζοντας το πιρούνι σε διάφορα σημεία, κάνοντας κύκλους. To ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45' περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου