Κις με καπνιστό χοιρινό, τυριά και πράσα (με σφολιάτα)

Κις με καπνιστό χοιρινό, τυριά και πράσα (με σφολιάτα)


Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 2 πράσα σε ροδέλες  
  • 60 γρ. μαργαρίνη 
  • 100 ml. κρασί λευκό 
  • 150 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό χοιρινό 
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα  τριμμένη
  • 100 γρ. μυζήθρα  τριμμένη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 
  • 4 κρόκοι αυγών 
  • αλάτι ελάχιστο
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά το χοιρινό. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα πράσα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μετά αφήνουμε τα πράσα να κρυώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χοιρινό και τα τυριά, ανακατεύουμε, στρώνουμε δύο αντικολλητικές φόρμες με τα φύλλα σφολιάτας, ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά από τις φόρμες. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης στις άκρες και τρυπάμε τις σφολιάτες με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Απλώνουμε σε μία στρώση μέσα σε κάθε ζύμη το μείγμα των πράσων, χοιρινού και τυριών. Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το αλατοπίπερο. Μοιράζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη γέμιση στις τάρτες και ψήνουμε στους 180C για 40' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια κάθε τάρτας και να ψηθούν οι σφολιάτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου