Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας


Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας

Υλικά

Για την Πορτοκαλόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 5 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
Σιρόπι

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ.νερό
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού








Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες και το αφήνουμε για 30' να ξεραθεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Θρυμματίζουμε τα ξεραμένα φύλλα μέσα στο μείγμα, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε ταψάκι ή πυρέξ. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 25' - 30' μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει περίπου 20'. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 8'. Περιχύνουμε την πίτα με το ζεστό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει. Την σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό βανίλια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου