Κρεατόσουπα με ρυζάκι και αυγολέμονο (για τις κρύες μέρες του χειμώνα).

Κρεατόσουπα με ρυζάκι και αυγολέμονο (για τις κρύες μέρες του χειμώνα).

Υλικά
  • 1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 καρότα σε μικρά κομμάτια
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • σέλινο (όσο μας αρέσει)
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 αυγά πολύ φρέσκα
  • χυμός από 2 λεμόνια











Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει, το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, το ξαφρίζουμε, προσθέτουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά. Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 20'. Αν χρειάζεται νερό συμπληρώνουμε ζεστό. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 10'. (Αν θέλουμε το σουρώνουμε κι αυτό). Κατεβάζουμε από την φωτιά και τότε χτυπάμε αυγολέμονο, το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά από τα χερούλια. Για να σερβίρουμε βάζουμε όσο ζωμό θέλουμε, ρυζάκι και κρέας στην μερίδα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου