Ροδέλες κρεμμυδιού (Onion Rings) εύκολες και λαχταριστές.

Ροδέλες κρεμμυδιού (Onion Rings) εύκολες και λαχταριστές.

Μία κλασική αμερικανική συνταγή για τηγανητά κρεμμύδια, τραγανά και λαχταριστά. Ιδανικό σνακ για να συνοδεύσουμε τη μπύρα μας.


Υλικά

  • 5 μεγάλα λευκά κρεμμύδια (είναι πιο γλυκά και πιο ανθεκτικά στο τηγάνι) κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι - πιπέρι
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 φλ. μπύρα ή ανθρακούχο νερό (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε στη μέση ένα κενό και ρίχνουμε το λάδι και την μπύρα. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός (όχι αραιός). Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα πριν πανάρουμε τα κρεμμύδια. Βουτάμε τα κρεμμύδια στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε λάδι που έχει κάψει καλά, μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως.

Είναι ένα ωραιότατο συνοδευτικό για μπιφτέκι (τύπου burger) αλλά και για κοτόπουλο ψητό.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου