Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα

Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη ή ότι ξηρό καρπό θέλουμε ανάλατο (κατά προτίμηση)
  • 1/2 φλ. γλυκό κουταλιού στεγνό ή ξερά φρούτα (ότι μας αρέσει) σε μικρά κομματάκια





Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τα καρύδια, το γλυκό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να βραχούν καλά. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, όσο μικρές ή μεγάλες θέλουμε. Αφήνουμε τα σοκολατάκια μας να κρυώσουν καλά. Όταν στερεοποιηθούν τα στολίζουμε σε πιατέλα. Είναι νηστίσιμα και πολύ υγιεινά.

Αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε μόνο σταφίδες ή κράνμπερις ή μπορούμε να βάλουμε βερύκοκα, δαμάσκηνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου