Τυροκεφτεδάκια τηγανιτά (με ανθότυρο και τυρί φέτα) εύκολα και οικονομικά.

Τυροκεφτεδάκια τηγανιτά (με ανθότυρο και τυρί φέτα) εύκολα και οικονομικά.


Εύκολο και νόστιμο μεζεδάκι. Μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα, παρέα με σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι. Τρώγονται ζεστά, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά
  • 200 γρ. ανθότυρο λιωμένο
  • 200 γρ. φέτα λιωμένη
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι 
  • 1/2 κ. γλ. δυόσμος ξερός ή ρίγανη (προαιρετικά)
  • 3 αυγά
  • 6 - 7 κ. σ. αλεύρι 
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα










Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το δυόσμο τ' αυγά, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να γίνουν όλα μαζί μια μάζα. Βάζουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Πλάθουμε μπαλάκια, χωρίς να τα αλευρώσουμε και τα τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι για περίπου 5', γυρίζοντας τα συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γίνονται 30 κεφτεδάκια με αυτή τη δοσολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου