Κέικ «Κόκκινο βελούδο» με γλάσο άσπρης σοκολάτας (Red Velvet Cake)


Κέικ «Κόκκινο βελούδο» με γλάσο άσπρης σοκολάτας (Red Velvet Cake) 
Υλικά
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 φλ. ζάχαρη 
  • 2 κ. σ. κακάο σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα 
  • 2 αβγά 
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 
  • 1 κ. γλ. άσπρο ξίδι 
  • 1 φακελάκι βανίλια 
  • 2 κ σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ανάλογα με το πόσο κόκκινο το θέλετε). 
Γλάσο
  • 200 γρ. άσπρη σοκολάτα 
  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο (ξεπαγωμένο) 
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι βανίλια 
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και ντύνουμε τον πάτο με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180C. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη, αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μίγμα του χρώματος ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάμε όλα με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Το ρίχνουμε στα ταψί/φόρμα και ψήνουμε για 35' - 40'. Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 10' στην φόρμα πριν το αναποδογυρίσουμε πάνω σε σχάρα, για να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα και ύστερα στη σειρά την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι.
Βάζουμε το κέικ στην πιατέλα μας και απλώνουμε πάνω του το γλάσο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου