Ντοματόρυζο εύκολο, γρήγορο και πάνω απ' όλα γευστικό.

Ντοματόρυζο εύκολο, γρήγορο και πάνω απ' όλα γευστικό.


Υλικά
  • 2 φλ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι ή όποιο σας αρέσει
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 κ. σ. πελτέ 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών (αν το θέλουμε νηστίσιμο)
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
  • 5 - 6 φλ. νερό














Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ, τον κύβο, αλατοπίπερο, κύμινο. Βράζουμε για 3' και προσθέτουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο και σιγοβράζουμε χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου για 15' - 20' μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Αφού είναι έτοιμο, σκεπάζουμε για 10' με μια καθαρή πετσέτα και έπειτα το απολαμβάνουμε.

Ταιριάζει πολύ με ψητό κρέας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου