Γουρουνόπουλο ψητό με τραγανή πέτσα

Γουρουνόπουλο ψητό με τραγανή πέτσα


Υλικά
  • 3 - 4 κιλά χοιρινό με την πέτσα του
  • Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια


Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, χαράζουμε το δέρμα του ελαφρά, το τρίβουμε αρκετά με λάδι και χοντρό αλάτι, το τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε αλατοπίπερο και ρίγανη. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το λάδι. Ψήνουμε 30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 250C και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180C περίπου 3 ώρες ακόμα. Μη φοβηθείτε το αλάτι που θα αλείψετε την πέτσα, αυτό είναι και το μυστικό που την κάνει ξεροψημένη και νοστιμότατη!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου