Ελιοψωμάκια νηστίσιμα με κρεμμυδάκι φρέσκο και ρίγανη

Ελιοψωμάκια νηστίσιμα, με κρεμμυδάκι φρέσκο και ρίγανη


Ιδανικό συνοδευτικό για ποτό ή κρασάκι. Έχουν ελάχιστα αλμυρή γεύση λόγω της ελιάς,  όμως μοσχομυρίζουν (δίχως να είναι βαριά).


Υλικά
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο 
  • 1 φακελάκι baking powder
  • αλάτι ελάχιστο (προαιρετικά)


Γέμιση

  • 3/4 φλ. ελιές μαύρες (όχι ξυδάτες) χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε κομματάκια 
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
  • ελάχιστη ρίγανη 



Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το baking, βάζουμε το λάδι και τον χυμό και με τα χέρια μας αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Σε πιάτο ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης, τα προσθέτουμε μέσα στην ζύμη και ξαναζυμώνουμε λίγο για να ενωθούν όλα μαζί. Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια, τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με
αντιστάσεις περίπου 35'. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε. Είναι αφράτα, χορταστικά και πολύ νόστιμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου