Ρύζι με ανάμικτα λαχανικά

By mika - 8:30 π.μ.

Ρύζι με ανάμικτα λαχανικά

Πολύ γρήγορο και νόστιμο! Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά και ψαρικά όπως και να είναι μαγειρεμένα. 


Υλικά
  • 2 φλ. ρύζι κίτρινο σπυρωτό 
  • 5 φλ. νερό
  • 2 φλ. ανάμεικτα λαχανικά
  • 4 κ. σ. μαργαρίνη
  • αλάτι
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών



Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά για 15' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ρύζι, τον κύβο, αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και το μαγειρεύουμε περίπου για 15' μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε την μαργαρίνη να λιώσει, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 3'. Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Το αφήνουμε 10' σκεπασμένο με πετσέτα, καπακωμένο και μετά σερβίρουμε.

  • Share:

You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Αυτή η δοσολογία, για κύριο γεύμα μας δίνει άνετα 4 μερίδες. Αν το βάλουμε ως γαρνιτούρα, τουλάχιστον 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή