Μουσακάς


Μουσακάς

Αγαπημένο μου φαγητό ο μουσακάς!! Τα τελευταία χρόνια τον φτιάχνω ψήνοντας τις μελιτζάνες στο γκριλ, με ελάχιστο λάδι. Γίνεται υπέροχος, με όλη του τη νοστιμιά χωρίς να μας λιγώνει. 


Κόκορας με πατάτες στο φούρνο

Κόκορας με πατάτες στο φούρνο

Αυτό το φαγητό είναι απλό, αλλά αγαπημένο μου. Το ζουμάκι του είναι πεντανόστιμο.

Πουρές αφράτος και βελούδινος με φρέσκες πατάτες

Πουρές αφράτος και βελούδινος με φρέσκες 
πατάτες

Ο πουρές πατάτας συνοδεύει πολύ αρμονικά το ψητό κρέας, τα μπιφτέκια, τα παναρισμένα κρεατικά, σουτζουκάκια ή ότι μας αρέσει.

Συκώτι (alla veneziana)

Συκώτι (alla veneziana)


Εύκολο, νόστιμο, μυρωδάτο!!! Πολύ ωραία συνταγή για συκωτάκι και διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.



Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα

                 Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα


Εύκολη συνταγή για βρασμένα αυγά, που αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι χορταστικά και τρώγονται μια χαρά και μόνα τους ή έστω με λίγα μυρωδικά!

Σαλάτα κόλσλοου (coleslaw)

 Σαλάτα κόλσλοου (coleslaw)


Σαλάτα Αμερικανική, που συνοδεύει τα ψητά κρέατα και πουλερικά εμπλουτισμένη με γιαούρτι και μαγιονέζα. Υπέροχη με φανταστική σάλτσα!!


Μεγάλη Εβδομάδα



Μεγάλη Εβδομάδα
Του π. Αντωνίου Χρήστου


Τι είναι Μεγάλη Εβδομάδα;
Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Τσιπούρες στο φούρνο με ντομάτα και μουστάρδα

Τσιπούρες στο φούρνο, με ντομάτα και μουστάρδα.

Η τσιπούρα είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια, είτε στα κάρβουνα είτε στον φούρνο, είναι το ίδιο πεντανόστιμη με απλά υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο μας. Το ζουμάκι σ' αυτή τη συνταγή είναι τέλειο!!!!

Νηστίσιμο αφράτο κέικ καρότου

Νηστίσιμο αφράτο κέικ καρότου 


Το πιο ελαφρύ και νόστιμο κέικ καρότου που φάγατε ποτέ!