Συκωταριά με μαρούλια αυγολέμονο

By mika - 8:05 π.μ.


 Συκωταριά με μαρούλια αυγολέμονο

Υπέροχη απολαυστική συνταγή που θυμίζει πιο πολύ φρικασέ, εναλλακτική λύση γι' αυτούς που δεν προτιμούν την πατροπαράδοτη «μαγειρίτσα»

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 μαρούλια κομμένα μεγάλα κομμάτια 
  • 2 αυγά 
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι











Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη συκωταριά και την βράζουμε για 15'. Τη σουρώνουμε και την κόβουμε σε κομμάτια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με τη συκωταριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15'. Ρίχνουμε τα μαρούλια στην κατσαρόλα, τον άνηθο, αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20' περίπου. Με ένα πιρούνι χτυπάμε τ' αυγά με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Μετά από 10' σερβίρουμε.

  • Share:

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Είναι πεντανοστιμο το έχω φτιάξει πρώτη φορά έχω φτιάξει κάτι τέτοιο και τρελάθηκαν όλοι. Τα συγχαρητήρια μου για την συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Χαίρομαι που σας άρεσε. Είναι σαν μαγειρίτσα, αλλά δεν έχει τη μορφή σούπας. Την προτιμώ όμως πολύ αυτή την εκδοχή. Καλά μαγειρέματα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα την ετοιμασω αυριο .
    Μου φαινεται πολυ καλη συνταγη .
    Καπως ετσι σκεφτομουν να τη φτιαξω κ εγω χωρις ομως να την βρασω .
    Καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πραγματικά υπέροχη, απλή και παραδοσιακή. Είμαι σίγουρη ότι όσοι την δοκιμάσουν θα την ευχαριστηθούν. Καλή επιτυχία σε ότι φτιάξεις!!! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω, καλή Ανάσταση να έχετε και καλο Πάσχα

      Διαγραφή