Λαχανόρυζο με κιμά - λαχανοντολμάς στο φούρνο σαν πίτα

By mika - 8:00 π.μ.


Λαχανόρυζο με κιμά - λαχανοντολμάς στο φούρνο σαν πίτα 

Ένας νόστιμος και πανεύκολος τρόπος να φτιάξουμε κάτι σαν μεγάλο λαχανοντολμά στο φούρνο. Κόβεται και σερβίρεται σε μερίδες και στέκεται επάξια σε γιορτινά τραπέζια ή σε Κυριακάτικα γεύματα.


Υλικά
  • 1 λάχανο μέτριο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 καρότα τριμμένα
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο











Εκτέλεση
Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια από το λάχανο, το υπόλοιπο το χωρίζουμε σε φύλλα και τα βράζουμε για 10' περίπου. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά με τα λαχανικά, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει 5'. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο, κύμινο και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα του λάχανου και ρίχνουμε το μείγμα του κιμά ομοιόμορφα παντού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνουμε 6 φλ. ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φύλλα και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180C για 60'. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο γιατί κόβεται πιο εύκολα όταν δεν είναι πολύ ζεστό.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια