Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 100 γρ. βούτυρο
- τυρί τσένταρ ή κεφαλοτύρι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρές φουντίτσες.
Τις πλένουμε και τις βράζουμε για 10' σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε, αλείφουμε ένα ταψί με 2 κ. σ. βούτυρο και στρώνουμε με τη σειρά: το κουνουπίδι, το τυρί, την κρέμα γάλακτος. Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε την φρυγανιά. Απλώνουμε το μείγμα βουτύρου και φρυγανιάς πάνω από το κουνουπίδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου