Είναι τέλεια. Μπορούμε να τη συνδυάσουμε παντού. Στα σάντουιτς, σαλάτες, ορεκτικά, με λίγο φρέσκο ψωμί ή μια φρυγανιά, είναι απόλυτα φυσικό προϊόν, που φτιάξαμε μόνοι μας και περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς και των μυρωδικών που επιλέγουμε να βάλουμε.
Υλικά
- 300 γρ. ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσια
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη ξερή, καλά τριμμένη για να γίνει σκόνη
- 1 κ. γλ. χυμός λεμονιού
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε καλά για 3' μέχρι να γίνει μια πάστα λεία και απαλή.
Η πάστα ελιάς διατηρείται για αρκετό καιρό στο ψυγείο σε βαζάκι, γεμισμένο μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας και να μουχλιάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου