Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα


 Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα

Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό, πλούσιο σε σίδηρο και φυτικές ίνες.


Υλικά
  • 500 γρ. ρεβύθια  αποφλοιωμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες πολύ ώριμες τριμμένες
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το σκόρδο και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε αλατοπίπερο και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό. Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου