Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αναλογίες υλικών


Αναλογίες υλικών


  • 1 κ.γλ. (κουταλάκι του γλυκού) ίσο με 5 ml.
  • 1 κ.σ.(κουταλιά της σούπας) ίσο με 15 ml.
  • 1 κ.γλ.(κουταλάκι του γλυκού) ίσο με κόρν φλάουρ 5 γρ.
  • 1 κ.γλ.(κουταλάκι του γλυκού) ίσο με μπέικιν  5 γρ.
  • 1 κ.σ.(κουταλιά της σούπας) ίσο με κακάο 10 γρ.
  • 1 κ.σ.(κουταλιά της σούπας) ίσο με μέλι 30 γρ.
  • 1 κ.σ.(κουταλιά της σούπας) ίσο με ζάχαρη  30 γρ.
  • 1 φλ.(φλυτζάνι)  αλεύρι =125 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) ζάχαρη = 225 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) ζάχαρη άχνη =160 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνια) αμυγδαλόψιχα τριμμένη =150 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) καρυδόψιχα τριμμένη= 125 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) φρυγανιά τριμμένη = 105 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) κακάο =100 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) γάλα= 240 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) λάδι= 220 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) νερό =240 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) ρύζι = 225 γρ.
  • φλ.(φλυτζάνι) τυρί τριμμένο = 110 γρ.
  • 1 φλ.(φλυτζάνι) μέλι = 350 γρ.
  • 1 φλ.(φλυτζάνι) σιμιγδάλι = 170 γρ.
Όλα τα υλικά, υπολογίζονται στο φλυτζάνι αφράτα και όχι πιεσμένα. Πρέπει να είναι μέχρι τα χείλη κοφτά. Το ίδιο ισχύει και για τις κουταλιές και τα κουταλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου