Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο


Υλικά
  • 1,5 κιλό χταπόδι περίπου
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι ξύδι  
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 3 κ. σ. πελτέ 
  • 3 σκ. σκόρδο 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • πιπέρι 
  • 1 δαφνόφυλλο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες τον πελτέ και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρεται ζεστό αλλά και σε κανονική θερμοκρασία και είναι ένας τέλειος μεζές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου