Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τηγανητό συκώτι με κρεμμύδια

Τηγανητό συκώτι με κρεμμύδια


Εξαιρετικά νόστιμο και απλό μεζεδάκι 


Υλικά 
  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση 
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε αν χρειάζεται κι άλλο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα κομμάτια του συκωτιού. Τηγανίζουμε περίπου 8' μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, βγάζουμε το συκώτι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το ρίχνουμε πάνω στο συκώτι και το σερβίρουμε μαζί με τα κρεμμύδια. Τρώγεται φρεσκοτηγανισμένο με πατάτες τηγανητές και μια σαλάτα χωριάτικη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου