Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο με κουρκουμά


Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο με κουρκουμά

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • ρίγανη - κύμινο
  • 1 κ. σ. κουρκουμά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι




Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα καρότα. Προσθέτουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, κύμινο. Έπειτα το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, 1 ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί και μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Σερβίρουμε με ατζέμ πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Ο κουρκουμάς έχει διακριτική γεύση, δίνει τέλειο χρώμα στο φαγητό, έχει αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου