Κέικ Μαρμπρέ (Marmer cake)
Κλασικό και αγαπημένο κέικ, πολύ αφράτο με τα χαρακτηριστικά σοκολατένια του σχέδια είναι πανεύκολο, τα παιδιά και όχι μόνο θα το λατρέψουν!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 4 κ. σ. κακάο σκόνη
- 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2,5 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1,5 φλ. γάλα φρέσκο
- 2 βανίλιες ή ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να δούμε ότι αφράτεψε και έπειτα ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5'. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και το ξύσμα, ανακατεύοντας ελαφρά. Σε άλλο μπολ παίρνουμε 10 κ. σ. από τη ζύμη, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί. Στο ταψί που θα ψήσουμε το κέικ έχουμε βάλει λαδόκολλα ρίχνουμε τη λευκή ζύμη, συνεχίζουμε με το μείγμα του κακάο που το ρίχνουμε σε διάφορα σημεία. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι κάτω για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν νερά. Ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο 40' - 45'. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή φτιάχνουμε ότι γλάσο μας αρέσει και το περιχύνουμε ή το απολαμβάνουμε σκέτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου