Φτερούγες κοτόπουλου μπάφαλο
Υλικά
- 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 3 κ.σ. ταμπάσκο
- 2 κ.σ. γούστερ σως
Υλικά συνταγής για τη μπάρμπεκιου σως:
Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε σε μπολ το λιωμένο βούτυρο με το ταμπάσκο και τη γούστερ σως. Προσθέτουμε τις φτερούγες και τις ανακατεύουμε καλά με τη μαρινάδα. Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τις φτερούγες. Τις ψήνουμε για 30' περίπου να ροδίσουν. Στη μέση του ψησίματος, τις αναποδογυρίζουμε για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μπάρμπεκιου και την βάζουμε ξεχωριστά σε μπολάκι. Βάζουμε τις φτερούγες σε πιατέλα και σερβίρουμε με την σάλτσα ξεχωριστά.
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1 κ. σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
- 1/2 φλ. κέτσαπ
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. γούστερ σως
Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε σε μπολ το λιωμένο βούτυρο με το ταμπάσκο και τη γούστερ σως. Προσθέτουμε τις φτερούγες και τις ανακατεύουμε καλά με τη μαρινάδα. Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τις φτερούγες. Τις ψήνουμε για 30' περίπου να ροδίσουν. Στη μέση του ψησίματος, τις αναποδογυρίζουμε για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μπάρμπεκιου και την βάζουμε ξεχωριστά σε μπολάκι. Βάζουμε τις φτερούγες σε πιατέλα και σερβίρουμε με την σάλτσα ξεχωριστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου