Κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες στο φούρνο
Yλικά
το φαγητό. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200C με αντιστάσεις και μετά άλλα 20' στο γκριλ στους 220C.
Yλικά
- 2 κιλά χοιρινό ψαχνό από σπάλα σε μερίδες
- 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
- 3 καρότα
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι - κύμινο
- 1 κ. γλ. σκόνη κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και τις πατάτες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα λαχανικά(ντομάτα κρεμμύδι σκόρδο καρότα) ομοιόμορφα από πάνω και έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά (αλάτι πιπέρι κύμινο δάφνη). Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και το ρίχνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και την κανέλα και προσθέτουμε λάδι και νερό μέχρι να σκεπαστείτο φαγητό. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200C με αντιστάσεις και μετά άλλα 20' στο γκριλ στους 220C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου