Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σιρόπι κανέλας

Σιρόπι κανέλας


Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 κ σ .σκόνη κανέλα
  • 2 φλ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες και να σιγοβράσει το σιρόπι. Αν χρειαστεί το ξαφρίζουμε. Το σιγοβράζουμε μέχρι να φτάσει την πυκνότητα που θέλουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει αρκετά το φυλάμε σε καθαρό γυάλινο δοχείο. Δεν χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.



Εύκολο σιροπάκι ταιριάζει τέλεια πάνω σε τηγανίτες (pancakes), παγωτά, κρέμες, κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου