Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γλυκοπατάτες καραμελωμένες στο τηγάνι

Γλυκοπατάτες καραμελωμένες στο τηγάνι

Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή. Σαν να τρώμε κάστανα!!

Υλικά
  • 4 γλυκοπατάτες σε φέτες 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι


Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά, ενώ σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τις πατάτες στο βούτυρο, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι πατάτες μας μέχρι να μαλακώσουν, για 20' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου