Κέικ με ροδάκινα κομπόστας
Υλικά
Υλικά
- Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2 φακελάκια βανίλια
- 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 σφηνάκι λικέρ ότι μας αρέσει
Γέμιση
Σερβίρισμα
- 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα σε φέτες
Σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια - άχνη ζάχαρη - σιρόπι καραμέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη περίπου 10' μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά, το μείγμα με το αλεύρι και το λικέρ.Τοποθετούμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη. Βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ τα ροδάκινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45' στους 180C με αντιστάσεις. Όταν ψηθεί και κρυώσει ελάχιστα, το πασπαλίζουμε με την άχνη. Σερβίρουμε το κέικ αν θέλουμε με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλα. Ταιριάζει τέλεια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη περίπου 10' μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά, το μείγμα με το αλεύρι και το λικέρ.Τοποθετούμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη. Βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ τα ροδάκινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45' στους 180C με αντιστάσεις. Όταν ψηθεί και κρυώσει ελάχιστα, το πασπαλίζουμε με την άχνη. Σερβίρουμε το κέικ αν θέλουμε με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλα. Ταιριάζει τέλεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου