Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Αφού το ροδίσουμε προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ, το μαϊντανό, τον κύβο και ζεστό νερό ίσα να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 60' μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες + 2 κ. σ. πελτέ
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι - πιπέρι
- 500 γρ. χυλοπίτες
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Αφού το ροδίσουμε προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ, το μαϊντανό, τον κύβο και ζεστό νερό ίσα να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 60' μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Πολυ νοστιμο φαγητο.δοκιμασε το και στο φουρνο.εγω ετσι το συνηθιζω.καλα να περνατε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο δίκιο έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή